Prostreno.cz

Jablečná žemlovka

Česká jablečná klasika.

Ohodnotit
(15 hlasů)
  • 50min

    20min příprava

    30min vaření

  • 790 kJ / 188 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy25g
tuky7g

Ingredience na

  • 600 g žemlí
  • 3 ks vajec
  • 0,7 l mléka
  • 600 g jablek
  • 150 g pískového cukru
  • 2 lžičky skořice
  • 1 hrst rozinek
  • 150 g másla

Postup přípravy

  1. Žemle nakrájejte na slabé plátky, dejte do mísy a zalijte směsí našlehaných vajec s mlékem.
  2. Jablka oloupejte, odstraňte jádřinec a jablka nakrájejte na slabé plátky.
  3. Na dno vymazaného pekáčku rozložte vrstvu navlhčené žemle, na to rozložte nakrájená jablka, posypte spařenými rozinkami a cukrem promíchaným se skořicí a na jablka dejte zbytek navlhčených žemlí.
  4. Pokapejte máslem, vložte do trouby vyhřáté na 190 °C a pečte do zlatova.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Jablečná žemlovka

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat