Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Jablečná žemlovka

lanvin
14hlasů
Hodnotit

50min

20min příprava

30min vaření

790 kJ

energetická hodnota na 100g

70 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:7g tuky25g sacharidy4g bílkoviny

Česká jablečná klasika.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 600 g žemlí
  • 3 ks vajec
  • 0,7 l mléka
  • 600 g jablek
  • 150 g pískového cukru
  • 2 lžičky skořice
  • 1 hrst rozinek
  • 150 g másla

Postup přípravy

  • Žemle nakrájejte na slabé plátky, dejte do mísy a zalijte směsí našlehaných vajec s mlékem.
  • Jablka oloupejte, odstraňte jádřinec a jablka nakrájejte na slabé plátky.
  • Na dno vymazaného pekáčku rozložte vrstvu navlhčené žemle, na to rozložte nakrájená jablka, posypte spařenými rozinkami a cukrem promíchaným se skořicí a na jablka dejte zbytek navlhčených žemlí.
  • Pokapejte máslem, vložte do trouby vyhřáté na 190 °C a pečte do zlatova.
Ovocné kokosové mléko

Ovocné kokosové mléko

15min 527kJ 70 Kč

Podobné recepty

Jablková žemlovka  z mazance

Jablková žemlovka z mazance

30 hlasů
40min 774 kJ 85 Kč
Žemlovka

Žemlovka

37 hlasů
45min 743 kJ 42 Kč
Žemlovka - s foto návodem

Žemlovka - s foto návodem

23 hlasů
1h a 15min 939 kJ 42 Kč

Články nejen o vaření