Prostreno.cz

Žemlovka

Zbyly vám doma rohlíky nebo veka - ideální "zbytky" na skvělou žemlovku.

Ohodnotit
(37 hlasů)
  • 45min

    15min příprava

    30min vaření

  • 743 kJ / 177 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy32g
tuky2g

Ingredience na

  • 5 ks rohlíků
  • 3 ks vajec
  • 50 g cukru krystal
  • 5 ks jablek
  • 1 balení vanilkového cukru
  • 500 ml mléka
  • skořice
  • rozinky
  • strouhanka
  • máslo na vymazání
  • moučkový cukr

Postup přípravy

  1. Jablka oloupejte a nastrouhejte na hrubém struhadle, prosypejte skořicí, vanilkovým cukrem, rozinkami a polovinou cukru krystal. Rohlíky nakrájejte na kolečka. Mléko smíchejte s vejci a zbylým cukrem.
  2. Formu vymažte máslem a vysypejte strouhankou. Začněte vrstvit. Nejprve rohlíky, které jste před tím krátce namočily v mléce s vejcem a cukrem. Další vrstvou je jablková směs. Pokračujte ve vrstvách, až máte plnou pečící nádobu. Poslední vrstvou jsou namočené rohlíky.
  3. Pečte na 180°C asi 30 minut dozlatova. Podáveje posypané moučkovým cukrem.

TIP:

Pokud jste milovníci tvarohu, můžete jej smíchat s vanilkovým cukrem a dát na jablka do prostřední vrstvy. Žemlovka pak bude svěžejší.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Žemlovka

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat