Prostreno.cz

Špagety s boloňskou omáčkou

Špagety s boloňskou omáčkou a brusinkami.

07.11.2012 lanvin
50min

15min příprava

35min vaření

694 kJ / 165 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Dejte vařit velké množství vody na špagety.
  2. Oloupejte cibuli a česnek a nakrájejte je na kostičky. V pánvi rozehřejte olej. Osmahněte v něm mleté hovězí. Přidejte cibuli a česnek a poduste je spolu s mletým hovězím. Omyjte tymián a odstraňte lístky ze stonků. Přidejte ho k masu. Vmíchejte kečup s vývarem. Přidejte brusinky a nechte za stálého míchání mírně povařit, dokud omáčka nezhoustne.
  3. Do vařící vody vsypte špagety, osolte a uvařte těstoviny al dente dle návodu.
  4. Omáčku osolte a opepřete. Špagety servírujte společně s omáčkou.

TIP:

V období od září do ledna můžete namísto sušených brusinek použít čerstvé. Nechte tedy v boloňské omáčce podusit 125 g čerstvých brusinek. Omáčku dále dochuťte kečupem a protlakem.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    64,10 g
  • Sacharidy:

    274,50 g
    • Cukry:

      98,20 g
  • Tuky:

    124,78 g
  • Vláknina:

    48,00 g

Aktivita pro spálení:

165 kcal
20

minut jízdy na kole

15

minut běhu

49

minut uklízení





Podobné recepty

Špagety s česnekovým pestem

(8 hlasů)
35min
1882 kJ

Špagety s rajčaty a paprikou

(15 hlasů)
50min
776 kJ

Špagety s cherry rajčaty

(13 hlasů)
40min
678 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Špagety s boloňskou omáčkou

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Přihlášení

Přihlaste se pomocí vašeho uživatelského jména (nicku) nebo e-mailu.
Ještě nemáte účet? Pokračujte na naši registraci.

Přihlašuji se...

nebo

Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba