Prostreno.cz

Špagety s boloňskou omáčkou

Špagety s boloňskou omáčkou a brusinkami.

Ohodnotit
(12 hlasů)
  • 50min

    15min příprava

    35min vaření

  • 889 kJ / 212 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny11g
sacharidy34g
tuky3g

Ingredience na

  • 500 g špaget
  • 400 g mletého hovězího masa
  • 1 snítka čerstvého tymiánu
  • 100 g sušených brusinek
  • 1 ks cibule
  • 1-2 stroužku česneku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 6 lžic rajčatového kečupu
  • 100 ml čirého vývaru - instantního
  • 4 špetky soli
  • 4 špetky mletého pepře

Postup přípravy

  1. Dejte vařit velké množství vody na špagety.
  2. Oloupejte cibuli a česnek a nakrájejte je na kostičky. V pánvi rozehřejte olej. Osmahněte v něm mleté hovězí. Přidejte cibuli a česnek a poduste je spolu s mletým hovězím. Omyjte tymián a odstraňte lístky ze stonků. Přidejte ho k masu. Vmíchejte kečup s vývarem. Přidejte brusinky a nechte za stálého míchání mírně povařit, dokud omáčka nezhoustne.
  3. Do vařící vody vsypte špagety, osolte a uvařte těstoviny al dente dle návodu.
  4. Omáčku osolte a opepřete. Špagety servírujte společně s omáčkou.

TIP:

V období od září do ledna můžete namísto sušených brusinek použít čerstvé. Nechte tedy v boloňské omáčce podusit 125 g čerstvých brusinek. Omáčku dále dochuťte kečupem a protlakem.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    70,76g
  • Sacharidy:

    296,21g
    • Cukry:

      33,82g
  • Tuky:

    112,38g
  • Vláknina:

    24,75g

Aktivita pro spálení: 212 kcal

26

minut jízdy na kole

20

minut běhu

63

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Špagety s boloňskou omáčkou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat