Prostreno.cz

Telecí na pivu

Telecí maso pečené na černém pivu.

Ohodnotit
(6 hlasů)
  • 1h a 50min

    20min příprava

    1h a 30min vaření

  • 410 kJ / 98 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny9g
sacharidy7g
tuky3g

Ingredience na

  • 800 g telecí hrudi
  • 300 g cibule
  • 5 špetek soli
  • 5 špetek mletého pepře
  • 40 g pískového cukru
  • 4 lžíce oleje
  • 3/4 l černého piva
  • 4 ks jarních cibulek
  • 150 g brambor

Postup přípravy

  1. Očištěné maso nakrájejte na větší kostky, oloupanou cibuli nakrájejte na kolečka.
  2. Maso zprudka opečte na oleji, po 4 minutách přidejte cibuli a cukr a stále restujte.
  3. Orestované maso přeložte do pekáčku, osolte, opepřete, podlijte pivem, přikryjte a pečte v troubě vyhřáté na 170 °C asi 1 hodinu a 30 minut.
  4. Maso vyndejte, do vypečené šťávy přidejte nastrouhané brambory a vařte 15 minut.
  5. Vložte zpět maso, prohřejte a podávejte s jarní cibulkou a nejlépe s bramborovým knedlíkem.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    42,50g
  • Sacharidy:

    202,10g
    • Cukry:

      112,53g
  • Tuky:

    105,93g
  • Vláknina:

    30,00g

Aktivita pro spálení: 98 kcal

12

minut jízdy na kole

9

minut běhu

29

minut uklízení



Podobné recepty

Telecí s mrkví a šalotkou

(9 hlasů)
1h a 30min
427 kJ

Telecí závitky

(10 hlasů)
1h a 10min
597 kJ

Telecí plátky s mozzarellou

(11 hlasů)
45min
992 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Telecí na pivu

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat