Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Telecí s mrkví a šalotkou

lanvin
7hlasů
Hodnotit

1h a 30min

20min příprava

1h a 10min vaření

312 kJ

energetická hodnota na 100g

295 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:4g tuky6g sacharidy5g bílkoviny

Dušené telecí se zeleninou.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 700 g telecího masa z plece
  • 200 ml sladkého bílého vína
  • 100 ml vývaru - nejlépe telecího
  • 5 ks šalotek
  • 4 ks mrkve
  • 100 ml husté smetany
  • 3 lžíce másla
  • 3 špetky soli
  • 3 špetky hrubě mletého barevného pepře
  • 1 miska nasekané pažitky - malá miska

Postup přípravy

  • Maso nakrájejte na kostky, oloupanou šalotku jemně nakrájejte a obojí orestujte na másle. Podlijte vínem, vývarem, osolte, opepřete, přikryjte a duste 30 minut.
  • Po 30 minutách přidejte k masu oloupanou, nakrájenou mrkev a duste, až je maso měkké.
  • K hotovému masu přidejte smetanu, pažitku, vše prohřejte a podávejte např. se zeleninovým salátem.
  • Omáčku můžete zahustit lžičkou škrobové moučky.
Kuřecí paličky pečené s jablky

Kuřecí paličky pečené s jablky

7 hlasů
1h a 20min 412kJ 190 Kč
Koriandrový dip

Koriandrový dip

4 hlasy
15min 540kJ 70 Kč

Podobné recepty

Telecí na bílém víně

Telecí na bílém víně

7 hlasů
1h a 30min 317 kJ 320 Kč
Telecí na černém pivu

Telecí na černém pivu

13 hlasů
45min 555 kJ 220 Kč
Přírodní telecí plátky

Přírodní telecí plátky

16 hlasů
25min 556 kJ 280 Kč
Telecí plátky s kiwi

Telecí plátky s kiwi

9 hlasů
30min 460 kJ 240 Kč
Telecí maso s tuňákovou omáčkou

Telecí maso s tuňákovou omáčkou

7 hlasů
2h a 30min 672 kJ 287 Kč
Dušené telecí maso

Dušené telecí maso

4 hlasy
1h a 30min 336 kJ 220 Kč

Články nejen o vaření