Prostreno.cz

Kedlubnová jarní polévka

Kedlubnová polévka s pažitkou.

Ohodnotit
(10 hlasů)
  • 40min

    15min příprava

    25min vaření

  • 188 kJ / 45 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy7g
tuky2g

Ingredience na

  • 800 g kedluben
  • 1 ks mrkve
  • 1 ks velké brambory
  • 1,2 l slabého zeleninového vývaru
  • 2 lžíce zakysané smetany
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka kayenského pepře
  • 1 svazek pažitky
  • 2 lžíce másla

Postup přípravy

  1. Očištěnou mrkev nakrájejte na kostky a orestujte na másle.
  2. Přidejte oloupané, nakrájené kedlubny a brambor nakrájený na kostky.
  3. Zalijte vývarem a povařte 15 minut, pak rozmixujte.
  4. Podle chuti osolte, ochuťte kayenským pepřem a promíchejte se zakysanou smetanou.
  5. Pažitku nastříhejte, trochu odložte stranou na ozdobu a zbytek vmíchejte do polévky. Polévku nalijte do talířů a ozdobte pažitkou.





Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Kedlubnová jarní polévka

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat