Prostreno.cz

Nadívané houby z pořadu Když vaří táta

Zajímavý předkrm zahrnuje prvky italské kuchyně, škvarky mu ale dávají skvělou domáckou příchuť. Kdybyste naplnili žampiony portobello a uvařili je s bramborovou kaší, připravíte hlavní chod.

Ohodnotit
(14 hlasů)
  • 1h a 5min

    35min příprava

    30min vaření

  • 509 kJ / 121 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy6g
tuky9g

Ingredience na

  • 12 ks velkých žampiónů
  • 200 g škvarků
  • 2 ks cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 ks citrónu - vymačkaná šťáva
  • 40 ml extra panenského olivového oleje
  • 2 lžíce jemné strouhanky
  • 2 lžíce smetana
  • 50 g másla
  • 2 špetky nového koření
  • 6 snítek zelené petrželky
  • 3 snítky tymiánu
  • 3 špetky soli
  • 3 špetky mletého pepře

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 180 °C a plech vyložte pečicím papírem.
  2. Houby očistěte a odkrojte nohy od hlav. Nohy jemně pokrájejte.
  3. Ve velkém hrnci přiveďte k varu osolenou vodu s citrónovou šťávou a hlavičky hub povařte 5 minut. Sceďte je a rozložte na pečicí papír na plech hlavičkami vzhůru.
  4. Oloupejte česnek a cibuli, nakrájejte je a v rendlíku na másle poduste 5 minut. Občas promíchejte. Když je směs dozlatova opečená, přidejte smetanu a trošku mletého nového koření. Promíchejte.
  5. Nádivkou naplňte hlavičky žampionů a posypte je čerstvým tymiánem a trochou strouhanky. Pokropte olivovým olejem a vložte do trouby na 20 až 25 minut.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Nadívané houby z pořadu Když vaří táta

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat