Prostreno.cz

Houby portobello s tymiánem

Velmi rychlý, voňavý recept na lehký předkrm nebo přílohu.

Ohodnotit
(13 hlasů)
  • 20min

    10min příprava

    10min vaření

  • 253 kJ / 60 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy5g
tuky3g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Olej a ocet balzamico našlehejte metličkou, oloupaný česnek nakrájejte na tenké plátky.
  2. Očištěné hlavičky hub dejte na pánev, pokapejte olejem s balsamicem, posypte solí, pepřem, plátky česneku, přidejte 3 celé snítky tymiánu, 2 snítky nasekané nadrobno a houby pomalu restujte – přibližně 10 minut. Hned podávejte.

TIP:

Portobello je zvláštní otevřená forma krémového žampionu, přezdívaná též „Žampionový steak“. Je velmi chutný.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    23,99g
  • Sacharidy:

    127,58g
    • Cukry:

      9,20g
  • Tuky:

    104,85g
  • Vláknina:

    42,72g

Aktivita pro spálení: 60 kcal

7

minut jízdy na kole

5

minut běhu

17

minut uklízení



Podobné recepty

Plněné žampiony

(26 hlasů)
35min
829 kJ

Houby v pečených bramborách

(14 hlasů)
60min
396 kJ

Plněné žampióny

(19 hlasů)
40min
600 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta s našlehanou ricottou

(21 hlasů)

Kokosové lívance

(29 hlasů)

Vejce s bylinkovou solí

(26 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Houby portobello s tymiánem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat