Prostreno.cz

Hummus z červené řepy

Zdravá svačina, nebo lehká večeře.

Ohodnotit
(8 hlasů)
  • 60min

    20min příprava

    40min vaření

  • 763 kJ / 182 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny10g
sacharidy30g
tuky3g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Omytou, ale neoloupanou červenou řepu dejte do velkého hrnce, zalijte ji vodou a přiklopenou vařte 30–40 minut doměkka.
  2. Že je řepa uvařená, poznáte snadno – lehce do ní zapíchnete vidličku. Uvařenou řepu osušte a nechte ji zchladnout.
  3. Nejlépe v gumových rukavicích řepu oloupejte, nakrájejte a rozmixujte s okapanou cizrnou, šťávou z jednoho citronu a mletým kmínem. Podle chuti osolte a opepřete.
  4. Servírujte s jogurtem, ciabattou, skrojky citronu, posypané celým kmínem, nasucho orestovaným, a mátou.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Hummus z červené řepy

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat