Prostreno.cz

Polévka z broskví

Osvěžující chlazená polévka.

Ohodnotit
(10 hlasů)
  • 25min

    15min příprava

    10min vaření

  • 432 kJ / 103 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy12g
tuky5g

Ingredience na

  • 6 ks velkých broskví
  • 100 g pískového cukru
  • 250 ml vody
  • 250 ml 33% smetany
  • 150 ml bílého vína
  • 2 lžíce čerstvě nastrouhané citrónové kůry
  • Na ozdobu
  • 1-2 ks broskve - nakrájené na tenké plátly a malé kostičky
  • 4 snítky čerstvé máty

Postup přípravy

  1. Ponořte broskve do vařící vody na 1 minutu, pak do ledové vody a broskve oloupejte a nakrájejte.
  2. V hrnci přiveďte k varu 250 ml vody, s cukrem, přidejte broskve a vařte 5 minut. Pak broskve s vodou rozmixujte.
  3. K broskvím přidejte smetanu, víno a citrónovou kůru. Promíchejte a dejte na 2 hodiny do lednice.
  4. Podávejte s plátky a kostičkami broskví a snítkou máty.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    8,94g
  • Sacharidy:

    155,60g
    • Cukry:

      116,58g
  • Tuky:

    36,76g
  • Vláknina:

    11,00g

Aktivita pro spálení: 103 kcal

12

minut jízdy na kole

9

minut běhu

30

minut uklízení



Podobné recepty

Polévka z jahod

(11 hlasů)
40min
764 kJ

Ovocná polévka

(11 hlasů)
40min
182 kJ

Višňová polévka

(16 hlasů)
30min
533 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Brokolicové karbanátky

(1 hlasů)

Smažená vepřová játra

(2 hlasů)

Pelmeně

(1 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Polévka z broskví

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat