Prostreno.cz

Marinované cuketové plátky

Cuketa s jablečným octem a hořčicí.

Ohodnotit
(10 hlasů)
  • 1h a 35min

    1h a 30min příprava

    5min vaření

  • 350 kJ / 83 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy17g
tuky0g

Ingredience na

  • 500 g cukety
  • 1 ks cibule - nakrájené na tenké plátky
  • 2 lžíce soli
  • 1,5 lžíce studené vody
  • Na marinádu
  • 500 ml jablečného octa
  • 210 g krupicového cukru
  • 1 a 1/2 lžičky suché hořčice
  • 1 a 1/2 lžičky hořčičných semínek - drcených
  • 1/2 lžičky mleté kurkumy

Postup přípravy

  1. Pomocí škrabky na brambory nakrájejte cukety podélně na tenké plátky.
  2. Dejte je do velké mísy s nakrájenou cibulí a posypte solí, promíchejte, zakryjte potravinovou fólií a nechte 1 hodinu změknout.
  3. Pak propláchněte studenou vodou, sceďte a nechte důkladně okapat (můžete osušit papírovou utěrkou).
  4. Promíchejte ocet, cukr, hořčici, hořčičná semena a kurkumu ve velké pánvi a přiveďte k varu, vařte přibližně 2 minuty, pak nechte tak 15 minut vychladnout a promíchejte s plátky cukety.
  5. Cuketu i s nálevem dejte do sklenic, uzavřete víčky a nechte před podáváním 24 hodin v lednici.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Marinované cuketové plátky

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat