Prostreno.cz

Losos s dýní

Jemné a zdravé rybí maso se zdravou dýní.

Ohodnotit
(5 hlasů)
  • 40min

    15min příprava

    25min vaření

  • 762 kJ / 182 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy4g
tuky11g

Ingredience na

  • 4 ks filetů lososa bez kůže - á 180 g
  • 500 g dýně Hokaido - oloupané a nakrájené na kostky
  • 5 lžic řepkového oleje
  • 4 lžíce másla
  • 2 stroužky česneku
  • 2 stonky řapíkatého celeru
  • 60 g mandlí
  • 1 lžička římského kmínu
  • 1 lžíce mleté sladké papriky
  • 400 g konzervovaných krájených rajčat
  • 1 hrst čerstvého koriandru
  • 1/2 lžičky soli
  • 2 špetky mletého pepře
  • Na ozdobu
  • 1 ks citrónu - nakrájeného na klínky

Postup přípravy

  1. V hrnci na 4 lžících oleje orestujte nakrájený česnek, očištěný, nakrájený celer a mandle, restujte za stálého míchání po dobu 3 minut.
  2. Přidejte koření a za stálého míchání restujte ještě tak 1 minutu.
  3. Přidejte dýni, promíchejte, přidejte scezená rajčata, hrubě nasekaný koriandr a 100 ml vody, dochuťte solí a přiveďte k varu. Vařte za občasného míchání po dobu 10 minut, nebo dokud dýně nezměkne.
  4. Mezitím na 4 lžících másla a 1 lžíci oleje ve větší teflonové pánvi opečte na středním plameni porce lososa. Opečeného lososa podle chuti osolte a opepřete.
  5. Lososa podávejte s podušenou dýni, ozdobené měsíčky citronu.

TIP:

K přípravě můžete použít i filety z čerstvého pstruha.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Losos s dýní

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat