Prostreno.cz

Kuřecí prsa s fíky a polentou

Kuřecí plátky s fíky a brusinkovým džemem.

Ohodnotit
(6 hlasů)
  • 60min

    15min příprava

    45min vaření

  • 553 kJ / 132 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny9g
sacharidy13g
tuky5g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Na oleji orestujte na nudličky nakrájené lístky šalvěje, orestované lístky vyndejte děrovanou lžíci na papírový ubrousek.
  2. Kuřecí prsa osolte, opepřete a poprašte muškátovým oříškem.
  3. Maso orestujte na oleji, na kterém jste restovali šalvěj.
  4. Orestované maso vložte do zapékací misky, potřete je džemem, kolem rozložte na čtvrtky nakrájené fíky a dejte tak na 15 minut (nebo až bude maso měkké) do trouby vyhřáté na 200 °C.
  5. Mezitím si připravte polentu. V hrnci zahřejte mléko, prolisovaný česnek a vodu.
  6. Odstraňte z tepla, pomalu přidávejte polentu a míchejte asi 1 minutu. Nakonec vmíchejte parmezán.
  7. Polentu rozdělte na talíře, posypte restovanou šalvěji a nahoru položte nakrájené maso, ozdobte fíky a podávejte.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Kuřecí prsa s fíky a polentou

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat