Prostreno.cz

Vánoční rybí paštika

Vynikající paštika ze pstruha.

Ohodnotit
(7 hlasů)
  • 1h a 40min

    30min příprava

    1h a 10min vaření

  • 510 kJ / 122 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny13g
sacharidy5g
tuky5g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Pstruha zevnitř i zvenku osolte, opepřete a pokapejte citrónovou šťávou.
  2. Pstruha zabalte do alobalu spolu s na čtvrtky nakrájenou cibulí a nakrájeným česnekem.
  3. Pečte cca 30 minut v troubě předehřáté na 180 °C.
  4. Poté rybu vyjměte z alobalu a nechte vychladnout a odstraňte hlavu, ocas, ploutve a páteř.
  5. Na pánvi s rozpuštěným máslem orestujte na malé kousky nakrájené žampiony, orestované nechte vychladnout.
  6. Rybu, cibuli, natvrdo uvařená vejce, orestované žampiony a vymačkaný toastový chléb rozemelte v mlýnku na maso, směs promíchejte se syrovými vejci, přidejte sekanou petrželku, tymián, pepř, sůl, muškátový oříšek a důkladně promíchejte.
  7. Formu na biskupský chlebíček vyložte pečicím papírem nebo potřete máslem a posypte strouhankou. Připravenou směs vložte do formy a uhlaďte navlhčenou dlaní.
  8. Pečte 30-35 minut v troubě vyhřáté na 180 °C.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    105,99g
  • Sacharidy:

    286,10g
    • Cukry:

      25,20g
  • Tuky:

    234,80g
  • Vláknina:

    68,72g

Aktivita pro spálení: 122 kcal

15

minut jízdy na kole

11

minut běhu

36

minut uklízení



Podobné recepty

Paštika z tuňáka

(13 hlasů)
15min
564 kJ

Paštika z cukety

(14 hlasů)
1h a 20min
543 kJ

Vaječná paštika

(14 hlasů)
1h a 10min
696 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Vánoční rybí paštika

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat