Prostreno.cz

Bramborové karbanátky

Kořeněné bramborové karbanátky.

Ohodnotit
(8 hlasů)
  • 35min

    20min příprava

    15min vaření

  • 468 kJ / 111 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy15g
tuky5g

Ingredience na

  • 1 kg brambor
  • 1 ks cibule
  • 50 ml oleje - na smažení
  • 2 lžičky citrónové šťávy
  • 1 špetka chilli koření
  • 1/2 lžičky koření garam masala
  • 8 snítek koriandru - nebo zelené petrželky - z toho 3 snítky na zdobení
  • 2 špetky soli
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 1 ks vejce

Postup přípravy

  1. Brambory oloupejte, nakrájejte na malé kostičky a uvařte v osolené vodě doměkka.
  2. Cibuli nakrájejte najemno a dejte do misky. Přimíchejte k ní koření, špetku soli, citrónovou šťávu a nasekanou koriandrovou nebo petrželovou nať.
  3. Sceďte uvařené brambory, přidejte k cibulové směsi a rozmačkejte, přidejte vejce a podle potřeby mouku.
  4. Z hmoty vytvarujte bochánky a usmažte je z obou stran na rozpáleném oleji.
  5. Upečené pokládejte na papírový ubrousek, aby odsál přebytečný tuk.
  6. Ozdobte je zelenou natí a podávejte teplé nebo studené se zeleninovým salátem nebo s čatní.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    28,00g
  • Sacharidy:

    122,96g
    • Cukry:

      11,73g
  • Tuky:

    127,91g
  • Vláknina:

    11,00g

Aktivita pro spálení: 111 kcal

13

minut jízdy na kole

10

minut běhu

33

minut uklízení



Podobné recepty

Šťavnaté karbanátky

(8 hlasů)
50min
677 kJ

Rybí karbanátky

(11 hlasů)
50min
599 kJ

Rybí karbanátky

(9 hlasů)
1h a 25min
842 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Bramborové karbanátky

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat