Ingredience na
- 450 g
chlebové mouky
- 350 ml
vody
- 1 balení
sušeného droždí (7 g)
- 1 lžička
kypřícího prášku do pečiva
- 1 lžička
soli
- 2 lžíce
kukuřičné mouky
- na vysypání plechu
- Na polevu
- 1 lžička
chlebové mouky
- 1 lžička
jedlé sody
- 160 ml
vody
- Na posypání
- 2 lžíce
máku, nebo černého sezamu
TIP:
Součástí íránské kultury je asi nejznámější a nejrozšířenější íránský chléb barbari. Kousek barbari a sýra feta se šálkem čaje je tradiční íránskou snídaní. Tajemství zlaté barvy a jedinečné vůně barbari spočívá ve vodě s trochou jedlé sody, kterou se chléb potírá před pečením. Této směsi se v Íránu říká »romal«, v receptu je označená jako poleva.