Vepřová panenka pečená v troubě
Vepřová panenka v bylinkách se švestkovou omáčkou.
-
2h a 20min
1h a 20min příprava
60min vaření
-
840 kJ / 200 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny7g
sacharidy13g
tuky14g
Ingredience na
- 800 g
vepřové panenky
- 1 lžíce
pískového cukru
- 4 lžíce
hrubé mořské soli
- 1/2 svazku
čerstvého tymiánu
- 1/2 svazku
čerstvého rozmarýnu
- Na omáčku
- 2 ks
šalotky
- 1 lžička
kmínu
- 220 g
sušených švestek
- 2 lžíce
másla
- 1 lžíce
hladké mouky
- 250 ml
smetany ke šlehání
- Na smažení
- 2 lžíce
másla
Postup přípravy
- Smíchejte cukr, sůl a nasekané bylinky, směsí důkladně potřete maso, zabalte do fólie a nechte marinovat asi hodinu.
- Pak maso opečte ze všech stran na másle, vložte do pekáčku, malinko podlijte vodou a pečte v troubě předehřáté na 180 °C přibližně 45 minut, nebo dokud maso nezměkne.
- Nakrájenou šalotku, kmín a nakrájené švestky orestujte na pánvi s rozpuštěným máslem, zaprašte moukou, promíchejte, zalijte smetanou a vařte tak 15 minut.