Prostreno.cz

Vepřová panenka pečená v troubě

Vepřová panenka v bylinkách se švestkovou omáčkou.

Ohodnotit
(18 hlasů)
  • 2h a 20min

    1h a 20min příprava

    60min vaření

  • 840 kJ / 200 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy13g
tuky14g

Ingredience na

  • 800 g vepřové panenky
  • 1 lžíce pískového cukru
  • 4 lžíce hrubé mořské soli
  • 1/2 svazku čerstvého tymiánu
  • 1/2 svazku čerstvého rozmarýnu
  • Na omáčku
  • 2 ks šalotky
  • 1 lžička kmínu
  • 220 g sušených švestek
  • 2 lžíce másla
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • Na smažení
  • 2 lžíce másla

Postup přípravy

  1. Smíchejte cukr, sůl a nasekané bylinky, směsí důkladně potřete maso, zabalte do fólie a nechte marinovat asi hodinu.
  2. Pak maso opečte ze všech stran na másle, vložte do pekáčku, malinko podlijte vodou a pečte v troubě předehřáté na 180 °C přibližně 45 minut, nebo dokud maso nezměkne.
  3. Nakrájenou šalotku, kmín a nakrájené švestky orestujte na pánvi s rozpuštěným máslem, zaprašte moukou, promíchejte, zalijte smetanou a vařte tak 15 minut.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Vepřová panenka pečená v troubě

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat