Prostreno.cz

Kuskus s kuřetem

Kuskus má tu vlastnost, že absorbuje všechny vůně a chutě, po promíchání s veškerými tekutinami ho proto nechte chvíli stát. Je stejně dobrý teplý jako zastudena.

Ohodnotit
(11 hlasů)
  • 30min

    30min příprava

    0min vaření

  • 504 kJ / 120 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy13g
tuky3g

Ingredience na

  • 1 kostka kuřecího bujonu ABio
  • 200 g celozrnného kuskusu ABio
  • 200 g mraženého hrášku ABio
  • 400 g pečeného nebo grilovaného kuřete - klidně i z předešlého dne
  • 2 ks velkých rajčat AQ
  • 1 hrst hladkolisté petrželky - nasekané
  • 1 lžíce citrónové šťávy z citronu ABio
  • 2 špetky soli
  • 3 špetky čerstvě mletého pepře
  • 2 lžíce olivového oleje

Postup přípravy

  1. Bujónovou kostku zalijte 400 ml vroucí vody a nechte rozpustit.
  2. Kuskus přesypte do žáruvzdorné mísy, přidejte mražený hrášek a zalijte horkým kuřecím vývarem, přiklopte talířem a nechte kuskus pět až osm minut vstřebávat tekutinu.
  3. Kuřecí maso natrhejte nebo nakrájejte na kousky velikosti sousta, polovinu přimíchejte do kuskusu, přidejte nakrájená rajčata, petrželku a nakonec vmíchejte olivový olej a citrónovou šťávu.
  4. Podle chuti osolte a opepřete, rozdělte na čtyři talíře, přidejte zbylé maso, zakapejte olivovým olejem a podávejte.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Kuskus s kuřetem

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat