Jahodový pohár s brusinkami
Pohár plný dobrot nebo .....opravdu rychlý dezert, který se hodí i na slavnostní příležitosti.
-
45min
45min příprava
0min vaření
-
422 kJ / 100 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny2g
sacharidy19g
tuky2g
Ingredience na
Postup přípravy
- Omyjte jahody, očistěte je a v závislosti na jejich velikosti je rozkrájejte na půlky nebo čtvrtky.
- Omyjte limetku a kůru nastrouhejte, z jedné poloviny limetky vymačkejte šťávu.
- Rozpulte podélně vanilkový lusk a vyškrábejte dužinu.
- Smíchejte jahody s limetkovou kůrou, šťávou, vanilkou, brusinkami, bobulemi růžového pepře a špetkou soli. Zakryjte a nechte marinovat na chladném místě zhruba 15 - 20 minut.
- Jahody narovnejte do sklenic. Rozlomte sněhové pusinky a dle vlastní chuti je přidejte k jahodám.
TIP:
Pro čerstvé brusinky: místo sušených brusinek můžete v období od září do ledna použít čerstvé brusinky. Ohřívejte tedy v hrnci 3-4 minuty za stálého míchání 125 g čerstvých brusinek s 1 čajovou lžičkou vody a 2 polévkovými lžícemi cukru. Před marinováním nechte vychladit.