Prostreno.cz

Telecí s houbami

Telecí plátky s houbovou omáčkou.

Ohodnotit
(12 hlasů)
  • 50min

    15min příprava

    35min vaření

  • 529 kJ / 126 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy7g
tuky7g

Ingredience na

  • 4 ks telecích plátků na minutku
  • 6 lžic hladké mouky
  • 4 špetky soli
  • 4 špetky mletého pepře
  • 4 lžíce másla
  • 500 g čerstvých hub
  • 50 ml hovězího vývaru
  • 50 ml sherry
  • 150 ml 33% smetany
  • 1 lžička škrobové moučky
  • 1 hrst nasekané petrželky

Postup přípravy

  1. Telecí plátky osolte, opepřete a obalte v hladké mouce.
  2. Maso opečte na rozehřátém másle 4-5 minut z každé strany.
  3. Vyjměte z pánve, dejte na talíř a udržujte v teple.
  4. Na stejnou pánev dejte nakrájené houby a duste přibližně 10-15 minut, podle druhu hub.
  5. Ve smetaně rozmíchejte škrobovou moučku a přidejte k houbám, vařte ještě 10 minut.
  6. Do omáčky vložte maso, přidejte nasekanou petrželku a jen prohřejte.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Telecí s houbami

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat