Prostreno.cz

Telecí závitky z trouby

Telecí závitky pečené na rajčatech.

Ohodnotit
(11 hlasů)
  • 1h a 45min

    30min příprava

    1h a 15min vaření

  • 597 kJ / 142 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny12g
sacharidy4g
tuky9g

Ingredience na

  • 800 g telecího masa z kýty
  • 2 lžíce plnotučné hořčice
  • 50 g špeku
  • 2 ks tenkých párků
  • 4 špetky čerstvě mletého pepře
  • 2 ks sterilované okurky
  • 2 ks cibule
  • 400 g rajčat - 1 plechovka
  • 1 ks velké mrkve - nakrájené na kostičky
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 100 ml oleje
  • 6 špetek soli
  • 2 lžíce světlé instantní jíšky

Postup přípravy

  1. Maso nakrájejte přes vlákno na plátky, naklepejte je do šíře, osolte, opepřete a potřete hořčicí.
  2. Okurku, párky, špek a cibuli pokrájejte na stejné čtvrtinové dílky a rozdělte na jednotlivé plátky masa. Dobře zaviňte a spíchněte párátkem nebo jehlou na ptáčky.
  3. Do pekáčku vložte zbytek cibule, rajčata, mrkev, rajčatový protlak a vše promíchejte. Na zeleninu naskládejte natěsno ptáčky, přelijte olejem a dejte zapéct do maximálně rozehřáté trouby na 10 minut. Pak stáhněte teplotu na 170 °C a pečte 45-50 minut, nebo až je maso měkké. Během pečení polévejte vypečenou šťávou nebo podle potřeby podlijte horkou vodou.
  4. Měkké maso vyndejte na talíř a do šťávy se zeleninou vmíchejte jíšku, přiveďte k varu, dochuťte solí a pepřem.
  5. Závitky vložte zpět do pekáčku a prohřejte. Podávejte s rýží.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    130,28g
  • Sacharidy:

    175,42g
    • Cukry:

      20,33g
  • Tuky:

    214,50g
  • Vláknina:

    30,10g

Aktivita pro spálení: 142 kcal

17

minut jízdy na kole

13

minut běhu

42

minut uklízení



Podobné recepty

Telecí závitky

(10 hlasů)
1h a 10min
597 kJ

Telecí kostky s bramborem

(11 hlasů)
1h a 10min
638 kJ

Telecí líčka s bramborovým pyré a bylinkami

(15 hlasů)
1h a 35min
535 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Telecí závitky z trouby

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat