Prostreno.cz

Vepřové kotlety s pomerančovou šťávou

Kotlety pečené v troubě s cibulí a pomerančovou šťávou.

Ohodnotit
(12 hlasů)
  • 1h a 15min

    15min příprava

    60min vaření

  • 750 kJ / 179 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy8g
tuky13g

Ingredience na

  • 50 g polohrubé mouky
  • 2 lžičky mletého zázvoru
  • 4 špetky soli
  • 1/2 lžičky mletého černého pepře
  • 6 lžic olivového oleje
  • 4 ks vepřových kotlet
  • 2 ks cibule
  • 4 lžíce brandy
  • 200 ml pomerančové šťávy

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 175 °C.
  2. Mouku, zázvor, sůl a pepř dejte do papírového, nebo igelitového sáčku.
  3. Vložte do sáčku kotlety omyté studenou vodou, sáček uzavřete a zatřeste jím tak, aby se kotlety rovnoměrně obalily směsí.
  4. V pánvi na středním ohni zahřejte olej a kotlety z obou stran orestujte.
  5. Potom je uložte do zapékací mísy.
  6. Do horké pánve vložte nakrájenou cibuli a 5 minut poduste, přidejte brandy a zamíchejte, aby se odlepily případné připečené kousky.
  7. Vytvořenou šťávu i s cibulí nalijte na vepřové kotlety v zapékací míse, zalijeme pomerančovou šťávou.
  8. Zakryjte a dusíme 45 minut, nebo až budou kotlety důkladně propečené.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    37,73g
  • Sacharidy:

    190,31g
    • Cukry:

      12,02g
  • Tuky:

    112,95g
  • Vláknina:

    1,90g

Aktivita pro spálení: 179 kcal

22

minut jízdy na kole

17

minut běhu

53

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Vepřové kotlety s pomerančovou šťávou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat