Prostreno.cz

Domácí huspenina

Huspenina jako z domácí zabíjačky.

02.03.2014 sun
2h a 40min

1h a 40min příprava

60min vaření

596 kJ / 142 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Vepřové nožičky a maso omyjte, vložte do hrnce, zalijte studenou vodou, osolte, přidejte koření a přiveďte k varu. Vařte mírným varem do změknutí masa.
  2. Během varu odebírejte z povrchu tuk a pěnu, vaříte-li maso v tlakovém hrnci, seberte pěnu až po uvaření.
  3. Ke skoro měkkému masu přidejte očištěnou, nakájenou kořenovou zeleninu, přepůlenou cibuli, ocet a vařte ještě 15 minut.
  4. Uvařené maso a zeleninu vyjměte z vývaru do mísy a nechte chvíli zchladnout, kůži pomelte.
  5. Vývar přeceďte a nechte ustát, pak z povrchu seberte naběračkou všechen tuk.
  6. Maso nakrájejte nadrobno, kořenovou zeleninu na drobné kostičky, přidejte kukuřici a v míse promíchejte s vývarem.
  7. Podle chuti opepřete, popřípadě dosolte.
  8. Směs naběračkou nalijte do formy na srnčí hřbet, případě do jiné vhodné formy a nechte vychladnout, potom nechte ztuhnout v lednici.
  9. Huspeninu vyklopte z formy, nakrájejte a podávejte s cibulí a octem.

TIP:

Huspenina je pokrmem převážně z vepřového masa, který po uvaření a vychladnutí dostane rosolovitou strukturu.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    152,70 g
  • Sacharidy:

    487,75 g
    • Cukry:

      13,30 g
  • Tuky:

    356,63 g
  • Vláknina:

    165,48 g

Aktivita pro spálení:

528 kcal
66

minut jízdy na kole

50

minut běhu

157

minut uklízení





Podobné recepty

Zabijačkový guláš

(13 hlasů)
1h a 20min
764 kJ

Domácí tlačenka

(8 hlasů)
2h a 0min
1570 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

pepř

251 kcal / 100g
B10 g
S64 g
T3 g

rozinky

299 kcal / 100g
B3 g
S79 g
T0,7 g

bobkový list

313 kcal / 100g
B7 g
S74 g
T8 g

Mandle na sucho pražené se solí

0 kcal / 100g
B20,4 g
S16,2 g
T57,8 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Domácí huspenina

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba