Prostreno.cz

Zabijačkový guláš

Tradiční český guláš.

Ohodnotit
(13 hlasů)
  • 1h a 20min

    20min příprava

    60min vaření

  • 690 kJ / 164 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny10g
sacharidy3g
tuky11g

Ingredience na

  • 300 g vepřové plece
  • 100 g vepřových jater
  • 100 g vepřových ledvinek
  • 100 g vepřového jazyka
  • 2 ks cibule
  • 50 g sádla
  • 1 lžíce mleté červené papriky - vrchovatá lžíce
  • 1 lžička čerstvě mletého pepře
  • 1 lžička tlučeného kmínu
  • 4 špetky soli
  • 2 stroužky česneku

Postup přípravy

  1. Maso, játra, ledvinky a jazyk nakrájejte na kostky. Oloupanou cibuli nakrájejte na plátky.
  2. Na rozehřátém sádle nechte zesklovatět nadrobno nasekanou cibuli, přidejte maso, opečte a posypte mletou paprikou, pepřem, kmínem a solí. Vše podlijte vodou, aby bylo maso zcela pod vodou a duste doměkka.
  3. Asi 25 minut před koncem vaření přidejte játra, ledvinky a jazyk.
  4. Guláš dochuťte prolisovaným česnekem.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Zabijačkový guláš

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat