Prostreno.cz

Kapustový koláč

Hodně muziky za málo peněz. Kapustový koláč je opravdu geniální: sádlo mu dává šmak, slanina s česnekem říz, kapustičky neopakovatelnou chuť a brambory tu správnou konzistenci.

Ohodnotit
(9 hlasů)
  • 50min

    15min příprava

    35min vaření

  • 261 kJ / 62 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy9g
tuky2g

Ingredience na

  • 1 lžíce kachního sádla
  • 50 g slaniny - pokrájené na nudličky
  • 1 ks cibule
  • 1-2 stroužku česneku - nakrájené na plátky
  • 15-20 ks růžičkových kapustiček - nakrájených
  • 2 špetky soli s dvanácti bylinkami
  • 2 špetky mletého pepře
  • 400 g brambor - uvařených a rozšťouchaných

Postup přípravy

  1. Kachní sádlo nechte rozpustit ve vetší pánvi s vyšším okrajem, až začne krásně vonět, přidejte slaninu, počkejte, až lehce zhnědne, a vsypte najemno nasekanou cibuli, česnek a za stálého míchání opékejte.
  2. Po zhruba třech až pěti minutách přidejte do pánve růžičkovou kapustu, promíchejte, osolte a opepřete a nechte ji 8–10 minut chytit barvu.
  3. Nakonec přidejte do hrnce brambory, vše dobře promíchejte, podle chuti osolte, opepřete a pak veškerou směs postupně přitlačte ke dnu pánve, aby ho celé zakryla a zároveň držela pohromadě.
  4. Nechte ji klidně trochu připéct. Pak dejte pánev na chvíli do trouby pod gril, aby koláč chytil barvu i svrchu. Podávejte nakrájené na trojúhelníčky.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Kapustový koláč

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat