Prostreno.cz

Pastýřův koláč

Koláč nemusí být vždy jen sladký, vyzkoušejte tuto slanou variantu z mletého masa.

Ohodnotit
(24 hlasů)
  • 60min

    10min příprava

    50min vaření

  • 722 kJ / 172 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy8g
tuky14g

Ingredience na

  • 400 g mletého masa - hovězího nebo vepřového
  • 1 ks hovězího bujonu
  • 1 ks mrkve
  • 2 ks střední cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 2 lžíce rajského protlaku
  • 3 lžíce sušených rajčat - nakrájených
  • 1 dcl vody
  • 500 g brambor
  • mléko
  • 2 plátky másla
  • sůl a pepř
  • olej
  • tymián
  • bazalka

Postup přípravy

  1. Na troše oleje osmažte cibulku, přidejte na plátky nakrájenou mrkev. Chvíli restujte, přidejte mleté maso, osolte, opepřete, přidejte tymián a bazalku a restujte do měkka. Přidejte sušená rajčata, protlak, vodu a bujon. Zakryjte pokličkou a duste asi 20 minut.
  2. Mezitím si připravte brambory. Uvařte brambory, rozšťouchejte s trochou mléka a máslem. Na troše oleje osmažte cibulku dozlatova, slejte přebytečný olej, přidejte do kaše a zamíchejte. Kaše musí být hustější než klasická bramborová kaše.
  3. Hotové maso dejte do zapékací mísy, urovnejte a nahoru pokryjte kaší. Uhlaďte a ozdobte ornamenty vidličkou. Pečte při 200°C asi 20-30 minut. Tento slaný koláč můžete podávat s nakládanou okurkou.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    63,16g
  • Sacharidy:

    149,51g
    • Cukry:

      7,69g
  • Tuky:

    220,84g
  • Vláknina:

    9,80g

Aktivita pro spálení: 172 kcal

21

minut jízdy na kole

16

minut běhu

51

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Dušené houby na toastu

(21 hlasů)

Toasty s rajčaty

(24 hlasů)

Veselá omeleta s jarní cibulkou

(21 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Pastýřův koláč

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat