Prostreno.cz

Kuřecí maso s povidlovou omáčkou

Kuřecí maso v netradiční úpravě.

Ohodnotit
(11 hlasů)
  • 1h a 25min

    45min příprava

    40min vaření

  • 817 kJ / 195 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny10g
sacharidy28g
tuky5g

Ingredience na

  • 600 g kuřecích prsou
  • 4 lžíce másla
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 4 špetky soli
  • 4 špetky mletého pepře
  • 1/2 lžičky mleté kávy
  • 4 ks sušených meruňek
  • 3 lžíce rozinek
  • 150 ml červeného vína
  • 150 ml hovězího vývaru
  • 2 lžíce švestkových povidel
  • Na ozdobu
  • 1 lžička hrubě nadrcených kávových zrn

Postup přípravy

  1. Meruňky nakrájejte a marinujte 30 minut ve víně.
  2. Na rozehřátém másle s olejem orestujte na kousky nakrájené maso.
  3. Přidejte kávu, scezené meruňky, rozinky, hovězí vývar a švestková povidla.
  4. Duste, až je maso zcela měkké.
  5. Podávejte ozdobené nadrcenými zrnky kávy.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Kuřecí maso s povidlovou omáčkou

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat