Prostreno.cz

Kuřecí maso na tymiánu

Kuřecí prsa na tymiánu s žampióny.

Ohodnotit
(9 hlasů)
  • 1h a 5min

    15min příprava

    50min vaření

  • 559 kJ / 133 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy4g
tuky9g

Ingredience na

  • 4 plátky kuřecích prsou á 200 g
  • 4 špetky soli
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 4 lžíce másla
  • 150 g zeleného chřestu - nakrájený našikmo na kousky
  • 200 g žampiónů - nakrájené na tenké plátky
  • 1 ks cibule
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu
  • 1 lžíce sušeného tymiánu
  • 100 ml kuřecího vývaru
  • 100 ml suchého bílého vína
  • 100 ml 30% smetany

Postup přípravy

  1. Kuřecí plátky osolte a na 4 lžících oleje s 1 lžíci másla orestujte.
  2. Podlijte vývarem, polovinou vína, posypte tymiánem a duste doměkka.
  3. Smíchejte kukuřičný škrob se smetanou a zalijte měkké maso.
  4. Na 3 lžících másla orestujte našikmo nakrájený chřest, nakrájené houby a cibuli, přidejte 50 ml vína a odkryté duste na silnějším ohni 5 minut.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    44,00g
  • Sacharidy:

    156,10g
    • Cukry:

      0,80g
  • Tuky:

    195,10g
  • Vláknina:

    0g

Aktivita pro spálení: 133 kcal

16

minut jízdy na kole

12

minut běhu

39

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Kuřecí maso na tymiánu

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat