Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Sváteční asijská kuřecí polévka

lanvin
10hlasů
Hodnotit

50min

25min příprava

25min vaření

367 kJ

energetická hodnota na 100g

95 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:6g tuky8g sacharidy4g bílkoviny

Domácí vývar s masovými knedlíčky.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 1 l domácího kuřecího vývaru
  • 500 g mletého libového vepřového masa
  • 4 ks čínské houby
  • 2 ks šalotky
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce strouhanky - na zahuštění
  • 3 lžíce kukuřičné moučky
  • 1 hrst čerstvě nasekané zelené petrželky
  • 2 špetky soli
  • 2 špetky mletého pepře
  • Na smažení
  • 4 lžíce oleje

Postup přípravy

  • Houby namočte asi na 30 minut do vlažné vody, poté je vymačkejte a velice jemně pokrájejte.
  • Oloupanou šalotku nakrájejte nadrobno, promíchejte s houbami, mletým masem, sójovou omáčkou, strouhankou, mírně osolené vše znovu promíchejte.
  • Ze směsi udělejte ve vodě namočenýma rukama menší kuličky, které obalte v kukuřičné moučce a zvolna je osmažte ze všech stran na oleji.
  • Osmažené knedlíčky dejte na papírový ubrousek, aby se vsákl přebytečný tuk.
  • V hrnci přiveďte do varu kuřecí vývar, do něhož pak vložte knedlíčky, polévku popřípadě mírně osolte, opepřete, a když se knedlíčky prohřejí, stáhněte z ohně.
  • Na talíři posypete nasekanou petrželkou.
Mandarinkový koláč

Mandarinkový koláč

1 hlas
1h a 50min 1149kJ 150 Kč
Vepřová pečeně s paprikou a cuketami

Vepřová pečeně s paprikou a cuketami

1 hlas
1h a 30min 533kJ 300 Kč

Podobné recepty

Kuřecí polévka se ztracenými vejci

Kuřecí polévka se ztracenými vejci

18 hlasů
25min 362 kJ 45 Kč
Špenátová polévka

Špenátová polévka

18 hlasů
55min 267 kJ 65 Kč
Zeleninový krém s vejci

Zeleninový krém s vejci

21 hlasů
45min 416 kJ 65 Kč
Krémová mrkvová polévka

Krémová mrkvová polévka

14 hlasů
45min 266 kJ 80 Kč
Zelná polévka

Zelná polévka

15 hlasů
60min 226 kJ 90 Kč
Polévka rajčatová s cibulí

Polévka rajčatová s cibulí

11 hlasů
1h a 30min 593 kJ 105 Kč

Články nejen o vaření