Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Zeleninový krém s vejci

lentilka
21hlasů
Hodnotit

45min

15min příprava

30min vaření

415 kJ

energetická hodnota na 100g

65 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:5g tuky3g sacharidy4g bílkoviny

Hustá krémová polévka zahřeje a zasytí.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 500 g mrkve - oloupané a nakrájené na kostičky
  • 1 ks nakrájeného pórku
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • 6 stroužků česneku
  • 200 ml bílého vína
  • 800 ml vody
  • 3 lžíce oleje
  • 2 špetky soli
  • 2 špetky bílého pepře
  • 1 lžíce podravky
  • 200 g sýra feta
  • 6 ks natvrdo vařených vajec

Postup přípravy

  • V hrnci na oleji osmahněte nakrájený pórek.
  • Přidejte nakrájený česnek, tymián a zalijte vínem.
  • Přidejte mrkev, promíchejte, přikryjte a vařte 10 minut.
  • Dolijte vodou, přiveďte k varu a vařte dalších 10 minut.
  • Polévku dochuťte podravkou a případně solí.
  • Polévku ozdobte nakrájenými vejci a rozdrobeným sýrem.
Květákový salát s jablky

Květákový salát s jablky

60min 260kJ 120 Kč

Podobné recepty

Krémová zelná polévka

Krémová zelná polévka

14 hlasů
45min 147 kJ 60 Kč
Dýňová polévka s brusinkami

Dýňová polévka s brusinkami

14 hlasů
55min 364 kJ 120 Kč
Krémová polévka s houbami

Krémová polévka s houbami

14 hlasů
55min 233 kJ 60 Kč
Mrkvová polévka s mandlemi

Mrkvová polévka s mandlemi

14 hlasů
40min 336 kJ 90 Kč
Celerový  krém

Celerový krém

14 hlasů
45min 341 kJ 65 Kč
Špenátová polévka s parmezánem a krutony

Špenátová polévka s parmezánem a krutony

12 hlasů
35min 363 kJ 95 Kč

Články nejen o vaření