Prostreno.cz

Vepřové koleno na pivě

Vepřové maso se dobře snoubí s hořkosladkou chutí piva.

Ohodnotit
(11 hlasů)
sun
  • 2h a 30min

    30min příprava

    2h a 0min vaření

  • 932 kJ / 222 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy31g
tuky7g

Ingredience na

  • 2 ks vepřového kolena
  • 6 špetek soli
  • 4 lžíce plnotučné hořčice
  • 4 lžíce dijonské hořčice
  • 1/2 lžičky mletého pepře
  • 2 lžičky kmínu
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 10 stroužků česneku
  • 4 ks středně velké cibule
  • 10 kuliček nového koření
  • 10 kuliček černého pepře
  • 5 ks bobkových listů
  • 500 ml černého piva
  • 2 plátky chleba k zahuštění

Postup přípravy

  1. Kolena ostrým nožem vykostěte a důkladně z obou stran osolte.
  2. Obě hořčice smíchejte spolu s mletým pepřem, lžičkou mletého kmínu, sladkou paprikou a na plátky nakrájeným česnekem, vše vetřete do kolen, pak je zabalte jako roládu, svažte kuchyňským provázkem a dejte na 24 hodin do lednice.
  3. Následující den dejte kolena do pekáčku, posypte je zbylým kmínem, nakrájenou cibulí, novým kořením, celým pepřem a bobkovým listem, zalijte pivem a 300 ml vody a přikryté pečte dvě hodiny při 180 – 200 °C občas podlévejte, pak odkryjte a půl hodiny dopékejte do růžova.
  4. Upečené koleno vyndejte z vypeku, šťávu slijte, vyjměte koření, zahustěte ji chlebem, rozmixujte tyčovým mixérem a podle potřeby dochuťte.
  5. Koleno podávejte se šťávou, chlebem a staročeskou vejmrdou.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Vepřové koleno na pivě

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat