Prostreno.cz

Vepřové koleno na pivě

Vepřové maso se dobře snoubí s hořkosladkou chutí piva.

26.03.2014 sun
2h a 30min

30min příprava

2h a 0min vaření

907 kJ / 216 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Kolena ostrým nožem vykostěte a důkladně z obou stran osolte.
  2. Obě hořčice smíchejte spolu s mletým pepřem, lžičkou mletého kmínu, sladkou paprikou a na plátky nakrájeným česnekem, vše vetřete do kolen, pak je zabalte jako roládu, svažte kuchyňským provázkem a dejte na 24 hodin do lednice.
  3. Následující den dejte kolena do pekáčku, posypte je zbylým kmínem, nakrájenou cibulí, novým kořením, celým pepřem a bobkovým listem, zalijte pivem a 300 ml vody a přikryté pečte dvě hodiny při 180 – 200 °C občas podlévejte, pak odkryjte a půl hodiny dopékejte do růžova.
  4. Upečené koleno vyndejte z vypeku, šťávu slijte, vyjměte koření, zahustěte ji chlebem, rozmixujte tyčovým mixérem a podle potřeby dochuťte.
  5. Koleno podávejte se šťávou, chlebem a staročeskou vejmrdou.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    119,25 g
  • Sacharidy:

    759,40 g
    • Cukry:

      36,68 g
  • Tuky:

    290,94 g
  • Vláknina:

    221,12 g

Aktivita pro spálení:

921 kcal
115

minut jízdy na kole

87

minut běhu

274

minut uklízení





Podobné recepty

Vepřové na zázvoru

(15 hlasů)
1h a 15min
370 kJ

Vepřové maso plněné pórkem

(22 hlasů)
1h a 25min
665 kJ

Pečená vepřová krkovice

(12 hlasů)
1h a 50min
925 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Vepřové koleno na pivě

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba