Sekaná s kapustou
možností, jak připravit sekanou je spousta,když přidáte blanšírovanou kapustu, sekaná získá mnohem zajímavější chuť
-
1h a 10min
20min příprava
50min vaření
-
341 kJ / 81 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny7g
sacharidy6g
tuky3g
Ingredience na
- 300 g
kapusty
- 600 g
hovězího mletého masa
- 1 ks
vejce
- 100 ml
mléka
- 1 lžička
bylinkové soli
- 2 špetky
mletého pepře
- 2 špetky
oregana
- 2 špetky
majoránky
- 1 lžíce
plnotučné hořčice
Postup přípravy
- Kapustu nakrájejte a vařte v páře na skus, asi 3 minuty
- Smíchejte ji s mletým masem, vejci a mlékem tak, aby se směs lepila, ale nebyla tekutá.
- Dochuťte solí, pepřem, oreganem, majoránkou a hořčicí ,promíchejte, nejlépe rukama, a vytvořte dva stejné bochánky K zahuštění směsi můžete použít strouhanku.
- Vložte oba bochánky do pečicí nádoby
- Pečte v troubě při 180 °C dozlatova asi 45-50 minut.
Složení nutričních hodnot
Sledujte nás na sociálních sítích: