Prostreno.cz

Zeleninové ragú s masem

křehké telecí maso se zeleninou
Ohodnotit
(9 hlasů)
  • 1h a 20min

    20min příprava

    60min vaření

  • 759 kJ / 181 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy25g
tuky6g

Ingredience na

  • 3 ks bobkový list
  • 5 kuliček nového koření
  • 5 kuliček pepře
  • 600 g telecího masa - nejlépe kýta
  • 60 g celeru
  • 1 ks velká mrkev,nebo karotka
  • 1/2 ks květáku
  • 2 lžíce másla
  • 1.5 lžíce hladké mouky
  • 300 ml plnotučného mléka
  • 1 ks citron
  • 1 lžička cukru krupice
  • 4 špetky soli

Postup přípravy

  1. V malém hrnku v troše vody vyvařte bobkový list a nové koření.
  2. Maso nakrájejte na menší kostky a také je uvařte v malém množství osolené vody s nerozkrájenou zeleninou doměkka.
  3. Z másla a mouky připravte v jiném kastrolu světlou jíšku, za stálého míchání ji zalijte odvarem z koření ,mlékem a vařte na hladký krém přibližně 10 minut.
  4. Do omáčky přidejte maso i s vývarem a ještě společně 5 minut povařte
  5. Celer, karotku a květák nakrájejte na kostky a přidejte do omáčky.
  6. Dochuťte citrónovou šťávou a případně přislaďte..



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    33,29g
  • Sacharidy:

    216,12g
    • Cukry:

      13,00g
  • Tuky:

    97,26g
  • Vláknina:

    57,00g

Aktivita pro spálení: 181 kcal

22

minut jízdy na kole

17

minut běhu

54

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 4 komentářů

verrca
13.05.2016
verrca
13.05.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Zeleninové ragú s masem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat