Prostreno.cz

Vepřová panenka s fazolkami

dušené maso se špenátem,brambory a zelenými fazolkami
Ohodnotit
(11 hlasů)
  • 1h a 10min

    20min příprava

    50min vaření

  • 514 kJ / 122 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy8g
tuky7g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Na větší pánvi rozehřejte 4 lžíce rostlinného oleje přidejte oloupané,na plátky nakrájené brambory a šalvěj,brambory osolte a duste na mírném ohni, dokud nejsou brambory měkké, často míchejte.
  2. Mezitím v hrnci s mírně osolenou vodou povařte nakrájené (přibližně na 5 cm kousky) fazolové lusky a vařte přibližně 6 minut, povařené fazolky sceďte
  3. Vepřovou panenku nakrájejte na medailonky a orestujte je v kastrolu s rozehřátým hroznovým olejem a lžíci másla.
  4. Přidejte nakrájenou šalotku,nakrájený česnek a restujte 2-3 minuty.
  5. Podlijte portským vínem,podle chuti osolte a duste,až se víno zredukuje na polovinu ,pak přidejte sýr, vývar a smetanu.
  6. Fazolky přidejte k bramborám ,dále přidejte k bramborám špenát,2 lžíce másla a promíchejte,až špenát zavadne.
  7. Podávejte posypané pažitkou

TIP:

Omáčku můžete zahustit hotovou jíškou




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    52,21g
  • Sacharidy:

    149,94g
    • Cukry:

      17,33g
  • Tuky:

    321,72g
  • Vláknina:

    30,59g

Aktivita pro spálení: 122 kcal

15

minut jízdy na kole

11

minut běhu

36

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Vepřová panenka s fazolkami

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat