Prostreno.cz

Grilovaný krůtí špíz s dipem

krůtí špízy s cuketou

Ohodnotit
(10 hlasů)
  • 35min

    20min příprava

    15min vaření

  • 603 kJ / 144 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy6g
tuky11g

Ingredience na

  • 400 g krůtích řízků
  • 1 ks větší cukety
  • 2 ks červené cibule
  • 4 lžíce oleje
  • 4 ks dřevěné špízy, nebo dlouhé špejle
  • 4 špetky soli
  • Na omáčku
  • 1 plátek ananasu z plechovky
  • 1 ks chemicky neošetřené limetky
  • 200 g majonézy
  • 50 g jogurtu
  • 2 lžičky kurkumy
  • 1/2 lžičky koření sambal oelek
  • 1 špetka soli
  • 50 g sušených brusinek

Postup přípravy

  1. Ananas nakrájejte najemno, šťávu vymačkejte.
  2. Kůru limetky ostrouhejte pomocí citrusové škrabky na proužky (nebo nastrouhejte).
  3. Majonézu smíchejte s jogurtem, polovinou limetkové šťávy, kurkumou a kořením sambal oelek, ochuťte solí. Vmíchejte ananas, brusinky a limetkovou kůru.
  4. Krůtí řízky nakrájejte na velké kostky.
  5. Cukety omyjte, očistěte a nakrájejte na silné plátky. Cibule oloupejte a rozčtvrťte.
  6. Suroviny střídavě napichujte na špízy lehce potřené olejem.
  7. Špízy potřete zlehka olejem a na horkém grilu s dřevěným uhlím (nebo na grilovací pánvi) opékejte ze všech stran asi 12 – 15 minut.
  8. Špízy pokapejte trochou zbylé limetkové šťávy a osolte. Podávejte spolu s brusinkovým dipem.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    55,37g
  • Sacharidy:

    197,00g
    • Cukry:

      96,00g
  • Tuky:

    188,58g
  • Vláknina:

    13,00g

Aktivita pro spálení: 144 kcal

18

minut jízdy na kole

13

minut běhu

42

minut uklízení



Podobné recepty

Grilované vepřové kotlety

(16 hlasů)
30min
962 kJ

Špízy z hovězího masa s paprikou

(11 hlasů)
6h a 35min
623 kJ

Krůtí maso na špejli

(13 hlasů)
45min
446 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Grilovaný krůtí špíz s dipem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat