Prostreno.cz

Dušené hovězí s mrkví

dušené maso s mrkví a sušenými švestkami
Ohodnotit
(7 hlasů)
  • 3h a 5min

    15min příprava

    2h a 50min vaření

  • 552 kJ / 132 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny15g
sacharidy11g
tuky3g

Ingredience na

  • 1 kg hovězího zadního masa
  • 5 špetek soli
  • 4 špetky mletého pepře
  • 60 ml olivového oleje
  • 2 ks nasekané cibule
  • 200 ml vody
  • 3 ks mrkve
  • 50 g hnědého cukru
  • 3 lžíce citrónové šťávy
  • 1/2 lžičky mleté skořice
  • 200 g vypeckovaných sušených švestek

Postup přípravy

  1. Do masa vetřete sůl,pepř a maso opečte ze všech stran na oleji.
  2. Maso podlijte vodou a duste přikryté 2 hodiny.
  3. K masu přidejte na kolečka nakrájenou mrkev,nakrájenou cibuli a švestky,posypte je skořicí,cukrem,pokapejte citrónovou šťávou,můžete jemně osolit a duste ještě 20 minut,nezakryté




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Dušené hovězí s mrkví

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat