Prostreno.cz

Cuketovo-hrušková polévka

cuketa netradičně s hruškou v krémové polévce
Ohodnotit
(13 hlasů)
  • 30min

    10min příprava

    20min vaření

  • 175 kJ / 41 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy5g
tuky2g

Ingredience na

  • 3 ks malé cukety
  • 2 ks zralé hrušky
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 ks nakrájená mrkev
  • 2 ks malé brambory
  • 1 ks cibule
  • 1 větvička čerstvého tymiánu
  • 800 ml zeleninového vývaru - může být z kostky
  • 1 špetka soli
  • 2 špetky mletého pepře
  • K podávání
  • 4 lžíce sladké,nebo kysané smetany
  • Na posypání
  • 1 ks jarní cibulka-nať

Postup přípravy

  1. Ve velkém hrnci rozehřejte olej, přidejte mrkev, nakrájenou cibuli, na kostky nakrájený ,oloupané brambory, tymián a restujte 5 minut.
  2. Přidejte na kostky nakrájenou cuketu,vývar a za občasného míchání vařte 10 minut
  3. Přidejte oloupané ,na kostky nakrájené hrušky a vařte ještě pět minut.
  4. Vyndejte tymián a polévku rozmixujte ponorným mixérem .
  5. Podávejte se lžíci smetany ozdobené nakrájenou natí cibulky.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Cuketovo-hrušková polévka

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat