Prostreno.cz

Losos pečený s hoisin omáčkou

Pečený losos s dušenou zeleninou.

Ohodnotit
(12 hlasů)
  • 1h a 15min

    15min příprava

    60min vaření

  • 706 kJ / 168 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy7g
tuky12g

Ingredience na

  • 1 l kuřecího vývaru
  • 1 lžíce rybí omáčky
  • 1 lžíce česnekové chilli pasty
  • 1 ks čerstvého zázvoru 1 cm - nakrájený
  • 1 stonek citrónové trávy
  • 4 ks filety z lososa s kůží á 180 - 200 g - čerstvé nebo mražené
  • 4 lžíce hoisin omáčky
  • 3 plátky másla
  • 200 g čínského zelí
  • 2 ks mrkve
  • 1/2 svazku jarní cibulky
  • 4 snítky koriandru

Postup přípravy

  1. Vývar povařte s rybí omáčkou, česnekovou pastou, zázvorem a citrónovou trávou až se z části zredukuje (asi 20 minut).
  2. Odstraňte zázvor a citrónovou trávu, přidejte nakrájené zelí, nakrájenou mrkev, jarní cibulky a snítky koriandru. Vařte dalších 15 minut.
  3. Lososa uložte do zapékací misky kůži nahoru, potřete hoisin omáčkou, přidejte plátky másla a vložte na 15 - 25 minut do trouby předehřáté na 200 °C. Doba závisí na síle rybí porce.
  4. Podávejte s připravenou zeleninou.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    43,94g
  • Sacharidy:

    133,40g
    • Cukry:

      0,80g
  • Tuky:

    110,15g
  • Vláknina:

    3,10g

Aktivita pro spálení: 168 kcal

21

minut jízdy na kole

16

minut běhu

50

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Polévka s artyčoky

(6 hlasů)

Květákové karbanátky

(6 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Losos pečený s hoisin omáčkou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat