Prostreno.cz

Ryba s citrónovým tymiánem

Skvělá ryba na sváteční stůl.

Ohodnotit
(13 hlasů)
  • 1h a 10min

    25min příprava

    45min vaření

  • 762 kJ / 182 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny11g
sacharidy2g
tuky14g

Ingredience na

  • 2 - 2.5 kg kuchyňsky upraveného candáta
  • 50 ml olivového oleje
  • 3 špetky soli a pepře
  • 1 ks cibule
  • 1 ks rajče
  • 3 plátky másla
  • 1/2 svazku citrónového tymiánu
  • 1/2 svazku ploché petrželky
  • 2 ks velkých citrónů
  • Na ozdobu
  • 3 lístky citrónového tymiánu
  • Na vymazání
  • 1 lžíce másla

Postup přípravy

  1. Pekáček vymažte máslem.
  2. Očištěnou, osušenou rybu dobře osolte a posypte jemně pepřem.
  3. Do ryby vložte na plátky pokrájené rajče, na plátky nakrájenou cibuli, polovinu petrželky, několik plátků citrónu a polovinu citrónového tymiánu.
  4. Rybu položte do pekáčku.
  5. Na rybu položte plátky citrónu, plátky másla, posypte nasekaným tymiánem a nasekanou petrželkou.
  6. Pečte přikryté v troubě předehřáté na 180 °C přibližně 45 minut.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Ryba s citrónovým tymiánem

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat