Prostreno.cz

Hovězí krk na víně

Hovězí maso se s vínem, především červeným, snoubí zcela dokonale, klasický recept na dušené maso v troubě

Ohodnotit
(8 hlasů)
sun
  • 2h a 0min

    15min příprava

    1h a 45min vaření

  • 401 kJ / 95 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy9g
tuky6g

Ingredience na

  • 500-700 g hovězího krku AQ
  • 4 špetky soli
  • 4 špetky mletého pepře
  • 2-3 stroužku česneku
  • 150 g slaniny - nakrájená na kostičky
  • 1 lžíce másla nebo sádla
  • 1 ks velká cibule
  • 300-400 ml hovězího vývaru
  • 150 ml červeného vína
  • 2 snítky rozmarýnu
  • 30 g másla - na přípravu jíšky
  • 30 g hladké mouky - na přípravu jíšky
  • K podávání
  • 4 porce bramborové kaše

Postup přípravy

  1. Hovězí krk svažte potravinářským provázkem do stejnoměrného válečku,osolte ho, opepřete a potřete prolisovaným česnekem.
  2. Slaninu nasucho vyškvařte v hrnci, přidejte máslo nebo sádlo, po chvíli také cibuli a nechte ji zesklovatět.
  3. Zvyšte plamen, do hrnce dejte maso a opečte ho ze všech stran, aby se zatáhlo a zhnědlo.
  4. Zalijte vývarem a vínem, přidejte rozmarýn a dejte péct do trouby předehřáté na 180 °C.
  5. Zhruba po hodině a půl by mělo být maso krásně měkké.
  6. Vyjměte ho tedy z vypečené šťávy a tu zahustěte jíškou.
  7. Plátky masa podávejte s omáčkou a kaší.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    75,20g
  • Sacharidy:

    278,20g
    • Cukry:

      15,94g
  • Tuky:

    222,33g
  • Vláknina:

    75,00g

Aktivita pro spálení: 95 kcal

11

minut jízdy na kole

9

minut běhu

28

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Langoše

(1 hlasů)

Smažená vepřová játra

(2 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Hovězí krk na víně

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat