Prostreno.cz

Lívance ze špaldové mouky

Jogurtové lívanečky připravené bez kynutí s kypřícím práškem
Ohodnotit
(9 hlasů)
  • 1h a 10min

    40min příprava

    30min vaření

  • 837 kJ / 200 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy27g
tuky6g

Ingredience na

  • 500 g bílého jogurtu
  • 250-300 ml celozrnné špaldové mouky
  • 250 ml ovesných vloček
  • 1 lžička kypřicího prášku
  • 2 ks vejce
  • 2 lžičky olivového oleje
  • 1 špetka soli
  • 1 lžíce mleté skořice
  • K podávání
  • 100 ml borůvkového džemu
  • 150 g měkkého tvarohu
  • 100 ml medu
  • Na smažení
  • 2 lžíce másla

Postup přípravy

  1. Bílý jogurt smíchejte s moukou, vločkami, kypřicím práškem, celými vejci, špetkou soli a dvěmi lžičkami olivového oleje.
  2. Těsto nechte alespoň 20 minut odstát, vločky se tak nasáknou a teprve poté upravte konzistenci těsta , buď zředěním vodou, nebo jogurtem, nebo naopak přisypte trochu mouky. Těsto má mít hustší litou konzistenci.
  3. Na rozpáleném lívanečníku, jehož formy vytírejte máslem, pečte lívance dozlatova z obou stran.
  4. Lívance potírejte džemem, zdobte tvarohem a podle chuti oslaďte medem a posypte mletou skořicí

TIP:

můžete ozdobit plátky jablek,které opečte na másle





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Lívance ze špaldové mouky

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat