Prostreno.cz

Játra na šalvěji

rychlý oběd z jater s omáčkou s pomerančovou šťávou
Ohodnotit
(8 hlasů)
  • 30min

    10min příprava

    20min vaření

  • 673 kJ / 160 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy16g
tuky10g

Ingredience na

  • 4 plátky telecích nebo vepřových jater
  • 4 lžíce hladké mouky
  • 2 ks cibule
  • 1 lžíce šalvěje - drobně pokrájené
  • 80 ml pomerančové šťávy
  • 100 ml kuřecího vývaru
  • sůl, pepř
  • Na smažení
  • 60 ml oleje

Postup přípravy

  1. Játra poprašte moukou a v rozehřátém oleji játra společně se šalvějí a nakrájenou cibulí opečte zvolna po obou stranách ,játra vyndejte, osolte, opepřete
  2. Na stejnou pánev přilijte pomerančovou šťávu, vývar a přiveďte k varu,vařte na silnějším ohni 5 minut
  3. Do omáčky vložte zpět játra ,jen prohřejte a hned podávejte



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    31,60g
  • Sacharidy:

    225,50g
    • Cukry:

      19,20g
  • Tuky:

    108,95g
  • Vláknina:

    47,00g

Aktivita pro spálení: 160 kcal

20

minut jízdy na kole

15

minut běhu

47

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Játra na šalvěji

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat