Prostreno.cz

Pohanková kaše

Kaše, kterou vařily naše babičky.

Ohodnotit
(17 hlasů)
  • 45min

    10min příprava

    35min vaření

  • 669 kJ / 159 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy15g
tuky10g

Ingredience na

  • 1 sklenička pohanky
  • 2 a 1/2 skleničky vody
  • 150-200 g žampiónů - pokud máte sušené houby, dejte místo žampiónů předem namočené, sušené houby
  • 1 ks cibule
  • 1 špetka pepře
  • 2 lžičky soli
  • 1 lžíce majoránky
  • 2 lžíce oleje
  • 100 g škvarků

Postup přípravy

  1. Pohanku uvařte. Na oleji zpěňte nakrájenou cibulku a přidejte nakrájené žampióny. Orestujte. Promíchejte s uvařenou pohankou, osolte, ochuťte pepřem a majoránkou a nakonec vmíchejte na pánvi ohřáté škvarky.





Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta s našlehanou ricottou

(20 hlasů)

Snídaně pro dva

(17 hlasů)

Omeleta s brokolicí

(25 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Pohanková kaše

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat