Prostreno.cz

Pohanková kaše

Kaše, kterou vařily naše babičky.

Ohodnotit
(17 hlasů)
  • 45min

    10min příprava

    35min vaření

  • 662 kJ / 158 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy15g
tuky9g

Ingredience na

  • 1 sklenička pohanky
  • 2 a 1/2 skleničky vody
  • 150-200 g žampiónů - pokud máte sušené houby, dejte místo žampiónů předem namočené, sušené houby
  • 1 ks cibule
  • 1 špetka pepře
  • 2 lžičky soli
  • 1 lžíce majoránky
  • 2 lžíce oleje
  • 100 g škvarků

Postup přípravy

  1. Pohanku uvařte. Na oleji zpěňte nakrájenou cibulku a přidejte nakrájené žampióny. Orestujte. Promíchejte s uvařenou pohankou, osolte, ochuťte pepřem a majoránkou a nakonec vmíchejte na pánvi ohřáté škvarky.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    34,39g
  • Sacharidy:

    209,68g
    • Cukry:

      15,20g
  • Tuky:

    186,92g
  • Vláknina:

    67,72g

Aktivita pro spálení: 158 kcal

19

minut jízdy na kole

15

minut běhu

47

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Míchaná vejce s chřestem

(8 hlasů)

Pečená vejce s pažitkou

(20 hlasů)

Omeleta s našlehanou ricottou

(21 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Pohanková kaše

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat