Ingredience na
- 50 g
meruňkového džemu
- Na náplň
- 1 sáček
pudinkového prášku
- s vanilkovou příchutí
- 450 ml
mléka
- 40 g
cukru
- 125 g
sušených brusinek
- 30 g
kalifornských vlašských ořechů
- 1 balení
250 g máku
- Na těsto
- 500 g
hladké mouky
- 1 balení
sušeného droždí
- 250 ml
vlažného mléka
- 100 g
cukru krupice
- 75 g
rozpuštěného másla
TIP:
Tip s čerstvými brusinkami: V období od října od prosince lze namísto sušených brusinek použít také čerstvé brusinky. V malém hrnci zahřívejte 2-3 minuty za stálého míchání 125 g čerstvých brusinek s jednou polévkovou lžící vody a dvěma polévkovými lžícemi cukru. Nechte brusinky odkapat a zamíchejte je do vanilkového pudinku.