Prostreno.cz

Velikonoční jidáše

tradiční velikonoční pečivo
16.04.2014 lentilka
1h a 55min

1h a 30min příprava

25min vaření

1378 kJ / 329 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Nejprve nechte kvásek vzejít v mléce se třemi lžičkami cukru.
  2. Prosejte mouku a smíchejte se špetkou soli, zbytkem cukru, rozpuštěným máslem, citrónovou kůrou a žloutky (trochu si nechte stranou na potírání před pečením).
  3. Přidejte vykynutý kvásek , vypracujte těsto a nechte na teplém místě vykynout .
  4. Z vykynutého těsta tvarujte jidáše , které ukládejte na plech pokrytý pečícím papírem a nechte dále vykynout.
  5. Před pečením je potřete žloutky s rumem,nebo mlékem .
  6. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C a pečte do zlatova.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    100,89 g
  • Sacharidy:

    696,93 g
    • Cukry:

      313,36 g
  • Tuky:

    185,33 g
  • Vláknina:

    16,50 g

Aktivita pro spálení:

2523 kcal
315

minut jízdy na kole

240

minut běhu

753

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Velikonoční jidáše

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba