Prostreno.cz

Velikonoční jidáše

tradiční velikonoční pečivo
Ohodnotit
(12 hlasů)
  • 1h a 55min

    1h a 30min příprava

    25min vaření

  • 1387 kJ / 331 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy45g
tuky12g

Ingredience na

  • 250 ml mléka
  • 3 lžičky pískového cukru
  • 25 g kvasnic
  • 500 g hladké mouky
  • 1 špetka soli
  • 90 g krupicového cukru
  • 1 lžíce strouhané citrónové kůry
  • 2 ks žloutky
  • 120 g rozpuštěného másla
  • K podávání
  • 1 miska medu
  • Na potření
  • 3 lžíce rumu nebo mléka

Postup přípravy

  1. Nejprve nechte kvásek vzejít v mléce se třemi lžičkami cukru.
  2. Prosejte mouku a smíchejte se špetkou soli, zbytkem cukru, rozpuštěným máslem, citrónovou kůrou a žloutky (trochu si nechte stranou na potírání před pečením).
  3. Přidejte vykynutý kvásek , vypracujte těsto a nechte na teplém místě vykynout .
  4. Z vykynutého těsta tvarujte jidáše , které ukládejte na plech pokrytý pečícím papírem a nechte dále vykynout.
  5. Před pečením je potřete žloutky s rumem,nebo mlékem .
  6. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C a pečte do zlatova.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    30,60g
  • Sacharidy:

    378,99g
    • Cukry:

      285,60g
  • Tuky:

    111,32g
  • Vláknina:

    3,00g

Aktivita pro spálení: 331 kcal

41

minut jízdy na kole

31

minut běhu

98

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Tousty k snídani

(41 hlasů)

Brusinková čokoláda

(24 hlasů)

Vejce s bylinkovou solí

(26 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Velikonoční jidáše

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat