Prostreno.cz

Crème brûlée se sorbetem z vodky

Lahodný brusinkový dezert.

Ohodnotit
(18 hlasů)
  • 1h a 40min

    60min příprava

    40min vaření

  • 1136 kJ / 271 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy17g
tuky15g

Ingredience na

  • 200 ml vody
  • 150 g pískového cukru
  • 50 g hroznového cukru
  • 250 ml Cranberry nektaru
  • 3-4 lžíce vodky
  • 100 g pistácií - na crème brûlée
  • 375 ml smetany ke šlehání - na crème brûlée
  • 250 ml mléka - na crème brûlée
  • 75 g pískového cukru - na crème brûlée
  • 6 ks žloutků - na crème brûlée
  • 4 lžíce hnědého cukru

Postup přípravy

  1. Na sorbet přiveďte k varu vodu, cukr a hroznový cukr, nechte vychladnout.
  2. Cukrovou vodu dejte do přístroje na výrobu zmrzliny spolu s cranberry nektarem a vodkou a nechte zmrazit.
  3. Sorbet dejte do misky a uložte do mrazáku.
  4. Pistácie nasekejte najemno v sekací nádobě tyčového mixéru nebo v robotu, aby vznikla konzistence pasty.
  5. Pistáciovou pastu smíchejte s mlékem, cukrem, žloutky a smetanou. Nechte odležet 30 minut.
  6. Troubu předehřejte na 150 °C (s horkovzduchem na 130 °C ).
  7. Pistáciovou směs rozlijte do malých mělkých zapékacích formiček (s průměrem cca 13–14 cm). Formičky vyskládejte do hlubokého plechu a nalijte do něj horkou vodu do výšky tloušťky dvou prstů.
  8. Plech zasuňte na 30 – 40 minut do trouby. Nechte vychladnout.
  9. Obsah formiček posypte hnědým cukrem a pomocí pistole na crème brûlée (k dostání v domácích potřebách) nechte cukr zkaramelizovat, aby vznikla tenká vrstva karamelu.
  10. Sorbet rozdělte na porce a položte na každou misku s crème brûlée.

TIP:

Na sorbet potřebujete jen poloviční množství uvedených surovin. Ale protože se kuličky sorbetu dělají lépe z většího množství, zbytek sorbetu vraťte do mrazáku.





Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Crème brûlée se sorbetem z vodky

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat