Prostreno.cz

Jehněčí kýta pečená s granátovým jablkem

jehněčí maso patří tradičně na velikonoční stůl
Ohodnotit
(5 hlasů)
  • 3h a 50min

    2h a 30min příprava

    1h a 20min vaření

  • 1227 kJ / 293 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny22g
sacharidy2g
tuky21g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Smíchejte sůl,pepř,ocet balsamico,rozmarýn,olej,cibuli,česnek a 4 lžíce šťávy z granátového jablka .
  2. Tuto marinádu vetřete důkladně do masa,maso zabalte do potravinové folie a nechte minimálně 2 hodiny marinovat.
  3. Pak maso i s marinádou dejte do pekáčku,přidejte zbytek šťávy a jadérka granátového jablka,podlijte 100 ml vody,přikryjte a vložte do trouby vyhřáté na 220°C. Pečte přibližně 1 h 20 minut,nebo až je maso zcela měkké
  4. Každých 20 minut maso přelijte šťávou.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    46,10g
  • Sacharidy:

    172,60g
    • Cukry:

      11,20g
  • Tuky:

    138,53g
  • Vláknina:

    71,00g

Aktivita pro spálení: 293 kcal

36

minut jízdy na kole

27

minut běhu

87

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 2 komentářů

verrca
11.05.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Mrkvové rohlíčky

(23 hlasů)

Omeleta s brokolicí

(26 hlasů)

Velké jablkové palačinky

(19 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Jehněčí kýta pečená s granátovým jablkem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat