Prostreno.cz

Žampionové rizoto

Jednoduché rizoto s žampióny a slaninou.

Ohodnotit
(20 hlasů)
sun
  • 50min

    15min příprava

    35min vaření

  • 1056 kJ / 252 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy13g
tuky19g

Ingredience na

  • 10 plátků slaniny AQ - nakrájených na silnější proužky
  • 300 g žampionů AQ
  • 2 lžíce slunečnicového oleje
  • 1 ks velké cibule - nasekaná najemno
  • 3 stroužky česneku - rozmělněné
  • 300 g rýže AQ
  • 600 ml horkého zeleninového vývaru ABio
  • 100 g eidamu - strouhaného

Postup přípravy

  1. Rozpalte velkou pánev s nepřilnavým povrchem a pak na ní nasucho opečte slaninu.
  2. V momentě, kdy začne uvolňovat tuk, přidejte houby, zvyšte plamen a opékejte další tři až čtyři minuty, dokud nejsou houby měkké a slanina zlatavá a křupavá.
  3. Přendejte do misky a udržujte teplé.
  4. Do pánve naopak vlijte olej a pět minut na něm opékejte cibuli doměkka, přidejte česnek a minutu opékejte.
  5. Vsypte rýži, zalijte vývarem, promíchejte a přiveďte k varu.
  6. Snižte plamen a nechte deset až patnáct minut vařit, aby se veškerá tekutina téměř vsákla.
  7. Sejměte z ohně, promíchejte, přiklopte a nechte pět minut stát. Poté do rýže vmíchejte většinu sýru, ochuťte podle uvážení.
  8. Rýži rozdělte do misek nebo na talíře, navrch dejte slaninu s houbami a posypte zbylým sýrem.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Žampionové rizoto

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat