50min
15min příprava
35min vaření
1054 kJ
energetická hodnota na 100g
140 Kč
cena za celý pokrm
Nutriční informace na 100 gramů:19g tuky13g sacharidy7g bílkoviny
Jednoduché rizoto s žampióny a slaninou.
Ingredience na
1 porce
2 porce
3 porce
4 porce
5 porcí
6 porcí
7 porcí
8 porcí
9 porcí
10 porcí
11 porcí
12 porcí
13 porcí
14 porcí
15 porcí
16 porcí
17 porcí
18 porcí
19 porcí
20 porcí
Uložit recept do kuchařky
10 plátků
slaniny AQ
- nakrájených na silnější proužky
300 g
žampionů AQ
2 lžíce
slunečnicového oleje
1 ks
velké cibule
- nasekaná najemno
3 stroužky
česneku
- rozmělněné
300 g
rýže AQ
600 ml
horkého zeleninového vývaru ABio
100 g
eidamu
- strouhaného
Postup přípravy
Rozpalte velkou pánev s nepřilnavým povrchem a pak na ní nasucho opečte slaninu.
V momentě, kdy začne uvolňovat tuk, přidejte houby, zvyšte plamen a opékejte další tři až čtyři minuty, dokud nejsou houby měkké a slanina zlatavá a křupavá.
Přendejte do misky a udržujte teplé.
Do pánve naopak vlijte olej a pět minut na něm opékejte cibuli doměkka, přidejte česnek a minutu opékejte.
Vsypte rýži, zalijte vývarem, promíchejte a přiveďte k varu.
Snižte plamen a nechte deset až patnáct minut vařit, aby se veškerá tekutina téměř vsákla.
Sejměte z ohně, promíchejte, přiklopte a nechte pět minut stát. Poté do rýže vmíchejte většinu sýru, ochuťte podle uvážení.
Rýži rozdělte do misek nebo na talíře, navrch dejte slaninu s houbami a posypte zbylým sýrem.