Ingredience na
- 2-3 lžíce
sušených amerických brusinek
- 2 lžíce
koňaku
- 100 g
čokolády na vaření
- nebo hořké čokolády
- 100 g
másla
- plus na vymazání formiček
- 50 g
hladké mouky
- 1/2 lžičky
skořice
- 100 g
cukru
- plus trochu na vysypání formiček
- 3 ks
vejce
- 4 ks
porcelánové formičky na suflé
TIP:
K bábovičkám se výborně hodí vanilková brusinková omáčka. Na omáčku dejte do hrnce 100 ml jablečné šťávy se 100 g hnědého cukru, 1 tyčinku celé skořice a 170 g čerstvých amerických brusinek. 1 chemicky neošetřený pomeranč umyjte, ostrouhejte z něj kůru a vymačkejte šťávu. Pomerančovou šťávu i kůru přidejte k brusinkám, vše přiveďte k varu a vařte na mírném plameni 20 minut, dokud většina brusinek nepraskne. Omáčku nechte odležet nejlépe do druhého dne. Chutná i k vánočnímu krocanovi.