Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Tafelspitz

lanvin
18hlasů
Hodnotit

3h a 45min

15min příprava

3h a 30min vaření

46 kJ

energetická hodnota na 100g

210 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:0g tuky1g sacharidy0g bílkoviny

pomalu vařená hovězí kýta

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 500 g morkových kostí - nebo hovězího předního s kostí
  • 2 lžičky soli
  • 1.5 kg hovězí zadní kýty v celku
  • 1 ks cibule - nakrájená na kolečka
  • 1 lžíce slunečnicového oleje
  • 1/2 ks celeru
  • 2 ks mrkve
  • 2 ks petržele
  • 1 ks pórek
  • 3 ks bobkové listy
  • 10 kuliček pepře
  • 2 lžíce pažitky - nasekané najemno

Postup přípravy

  • Kosti či hovězí maso s kostí omyjte, vložte do hrnce, zalijte 3 litry vody, osolte a dejte vařit.
  • Po čtvrt hodině přidejte kýtu.
  • Cibuli pět minut smažte na oleji, poté ji přidejte k masu.
  • Celer oloupejte a nakrájejte na kolečka, mrkve a petržele oloupejte (nechte část natě) a pórek zbavte kořenů a překrojte ho na tři části,poté vše spolu s bobkovými listy a pepřem přidejte k masu.
  • Na mírném ohni zvolna vařte tři hodiny.
  • Kýtu nakrájejte na silné plátky a podávejte se zeleninou a vývarem, sypané pažitkou. Jezte s křenem
Kuřecí paličky pečené s jablky

Kuřecí paličky pečené s jablky

5 hlasů
1h a 20min 412kJ 190 Kč
Koriandrový dip

Koriandrový dip

2 hlasy
15min 540kJ 70 Kč

Podobné recepty

Články nejen o vaření